POZOVITE NAS: 065/26 88 928

Saveti za učenje nemačkog jezika

Kako naučiti nemački jezik?

Upisati kurs jezika ili učiti samostalno?

Većina ljudi upiše kurs jezika kada želi da nauči strani jezik. Ali postoje i oni koji žele da pokušaju samostalno da nauče jezik.

Šta god da izaberete, pohvaljujem želju da se nauči nemački jezik.
Iz iskustva mogu da kažem da je samostalno učenje nemačkog jezika daleko teže od učenja sa profesorom, u školi jezika ili privatno.
Ne samo da je teže, nego i znatno duže traje.

Razlika u kvalitetu učenja i u trajanju je posebno izražena kod početnika.
Na samom početku učenja Vam je zaista potreban profesor koji zna da prenese znanje.

Bilo da učite u grupi ili individualno, učenje će Vam mnogo lakše ići uz stručnu osobu koja će Vam razjasniti sve nedoumice i objasniti šta je važno, a šta može da sačeka. Što se tiče samih škola jezika, u Beogradu ih je strašno mnogo. Izbor je neverovatan, razlikuju se po lokacijama, cenama, ali i kvalitetu. Treba znati izabrati pravu školu jezika. Ukoliko Vam je najbitnija cena, možete naći škole jezika i na sajtovima sa popustima za nekoliko hiljada dinara. Ovo je najjeftinija varijanta, ali trebalo bi pre izbora škole da postavite sebi cilj i da znate tačno šta od kursa jezika želite da dobijete. Naravno da za 3000 dinara ne možete očekivati spektakularan kurs jezika, ali ako Vaša očekivanja nisu velika, ako jezik učite samo iz ljubavi i nemate rok za koji morate da naučite jezik, ova varijanta Vam može biti odgovarajuća da savladate osnove. Na kursevima nemačkog jezika na kojima se radi po knjigama Hueber autora morate biti spremni na to da je akcenat na gramatici i vežbama iz radne sveske. Klasični način učenja jezika, kao što ste učili u školi. Kao što rekoh, za početnike koji nemaju rok za učenje ovo može biti prihvatljivo.

Koji kursevi nemačkog su najbolji?

Za one kojima nemački treba zbog posla i u što kraćem roku, konverzacija mora biti prioritet. Standardni kursevi jezika za Vas ne mogu biti isplativi. Na ovakvim kursevima jezika ćete naučiti  gomilu gramatike koja Vam neće trebati, a nećete znati da sastavite više od 3 rečenice. Kada tražite kurs jezika za sebe, morate da obratite pažnju na to koliko kurs traje i koji nivo se za to vreme pređe. Primera radi: ukoliko u jednoj školi kurs jezika košta 15.000 din, traje 3 meseca i pređe se A1/1 nivo(pola A1 nivoa), a u drugoj školi kurs košta 25.000 din, traje 3 meseca i pređe se ceo A1 nivo, onda je jasno da ćete jedan nivo u školi broj dva preći duplo brže, a čak će biti i jeftinije. Ono što je najbitnije je da učenje bude zabavno, program i profesor moraju biti zanimljivi. Ovo će Vam mnogo pomoći pri učenju. Najbolje bi bilo da pitate u školi da li možete da upoznate profesora i metodu rada, da prisustvujete nekom času i da vidite da li Vam to odgovara. Pored časa u školi morate da budete spremni na to da kod kuće radite i učite. Sve što ste na času prešli, morate da obnovite kod kuće. Morate da slušate nemački i da pokušate što više toga da ponavljate – naglas! Ne zaboravite: Zapamtićete najbrže ono što sami izgovorite. Koristite asocijacije za brže pamćenje, crtajte i pišite ceduljice – sa jedne strane nemačka reč, sa druge strane srpska. Gledajte nemačke filmove, možete da pronađete i serije namenjene početnicima, sa titlom i temama prilagođenim određenom nivou znanja. Minimum pola sata dnevno odvojite za nemački – ali obavezno svaki dan.

 

PROČITAJTE JOŠ I:

Učenje nemačkog jezika – osnove
Nemački jezik za početnike
Brzo učenje nemačkog jezika
Prezent u nemačkom jeziku
Pomoćni glagoli u nemačkom jeziku
Građenje perfekta u nemačkom jeziku
Nemački jezik za decu
Oktoberfest

By | 2018-05-17T13:06:59+00:00 December 19th, 2017|Nemački jezik, Učenje jezika|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment